WIN STARTBEWIJZEN : De KardingeRun voor Bikkels !

De KardingeRun voor Bikkels

 De KardingeRun is een mudrace/obstacle run voor echte bikkels. De start vindt plaats in de 400 meter hal van Sportcentrum Kardinge. Vanuit daar zijn voor de derde editie routes uitgestippeld over 5, 8 en 16 kilometer. Waarbij deelnemers op de 16 kilometer 2x 8 kilometer afleggen. Deze routes lopen door het prachtige natuur- en recreatiegebied Kardinge in Groningen. Tijdens de run kom je spectaculaire hindernissen tegen met water, modder en andere obstakels. Natuurlijk is ook de Kardinge Mountain onderdeel van het uitdagende parcours.

Ook de ouder-kindloop is deze editie weer een onderdeel van de Run. Hieraan kunnen ouder(s) (of een andere volwassene) met hun kid(s) (maximaal 2 per volwassene) deelnemen aan de Run door het 5 kilometer parcours af te leggen!

Parcours

Het parcours van de KardingeRun voor Bikkels loopt door het prachtige natuur- en recreatiegebied Kardinge (Groningen). Het gebied wordt beschermd en beheerd door Natuurmonumenten. Om het gebied in stand te houden doneren wij namens iedere deelnemer 1 euro aan Natuurmonumenten. Maar je kan als deelnemer aan de KardingeRun ook nog extra, een eenmalige vrijwillige donatie bij je inschrijving doen!

Met de opbrengsten kan Natuurmonumenten mooie plukakkers creëren in het Kardinge gebied. Bloemen als madelief, klaproos, korenbloem, koolzaad, boekweit en kamille geven de wijken rond kardinge kleur. En wat is er leuker dan een bosje bloemen mee naar huis nemen voor je liefje. Nog belangrijker is dat de plukakkers vlinders, insecten en vogels aantrekken, zowel in de zomer als ook in de winter. Want we laten de akker gewoon met rust, zodat in de winter de uitgebloeide bloemen en granen samen een grote gigantische voedertafel vormen.

kardingerun natuurmonumenten

De routes voor de derde editie zijn uitgestippeld over 5 en 8 kilometer. De deelnemers aan het 16 kilometer parcours, lopen de 8 kilometer 2x. De routes en de obstakels worden iedere editie allemaal uitgestippeld in overleg met Natuurmonumenten. De voorbereiding op de KardingeRun vindt plaats tijdens het broed- en daarop volgende maaiseizoen. Natuurlijk houden wij daar als organisatie rekening mee. Het kan daarom zijn dat de uiteindelijke route iets anders verloopt, of dat de obstakels op een iets andere plek staan dan op de plattegrond staat aangegeven. Hiervoor vragen we op voorhand graag om je begrip. Voor de realisatie van het parcours werken wij samen met bedrijven uit de survival wereld, de bouw en de sport in het algemeen. Allen zijn afkomstig uit Noord-Nederland. Door een combinatie van deze samenwerking en de bestaande elementen uit de natuur in het gebied zetten wij een complete en afwisselende run neer! Onderstaande afbeelding is een weergave van het voorlopige parcours voor de 3e editie van de KardingeRun voor Bikkels op zondag 3 juli 2016.

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram