Vrijdag in FFWD: Tim Akkerman!

Vrijdag in FFWD: Tim Akkerman!

Vrijdag gaan we bij Fast Forward gezellig kletsen met Tim Akkerman! Hij komt vertellen over zijn nieuwe single met Yes-R en zijn theatertour.

Biografie

Tim Akkerman werd al op 19-jarige leeftijd bekend als leadzanger bij Di-rect. De band behaalde een aantal top-10 hits in Nederland en enkele hitparadenoteringen in het buitenland. Naast Di-rect speelde hij op 8 januari 2004 samen met de TCB Band, de originele band van Elvis Presley, tijdens de Elvis Second To None Party.

Nadat Akkerman in 2009 uit de band stapte, ging hij voor drie maanden naar een vakantiehuisje van zijn ouders in Zeeland om nummers te schrijven. Hier kwam in 2011 het soloalbum ‘ANNO’ uit voort. Dit ingetogen en persoonlijke album werd vol lof ontvangen door de recensenten en zorgde ervoor dat hij onder andere op het Songbird Festival stond. Na deze gedurfde stijlwisseling, werden door vele mensen al parallellen getrokken met singer-songwriters als Paul Simon en Nick Drake.

Op 29 april 2014 kwam zijn album ‘The Journey’ uit. Met dat nieuwe album werden ook de theatershows van Tim Akkerman geïntroduceerd. Naast deze shows geeft hij door heel Nederland huiskamerconcerten. Alsof dat nog niet genoeg is heeft hij nu samen met Yes-R een nieuwe plaat gemaakt, genaamd Verder. Tim komt vrijdag in Fast Forward alle ins en outs vertellen over dit nieuwe nummer.

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram