best ed pills

UNICORN DAY

HET IS VANDAAG NATIONALE UNICORN DAY. Ja, op een maandag, geen blue monday feelings, maar regenbogen, taarten en glitters. In Nederland wordt dit (helaas) niet gevierd, maar in de USA en UK wel. Tijd om te verhuizen.

Waarom vieren we unicorn day? De eenhoorn is een populair mythisch wezen sinds de oud-Griekse tijden, toen mensen geloofden dat ze in exotisch India woonden. Ze werden oorspronkelijk beschouwd als krachtige, woeste beesten, waar je niet mee moest dollen, maar later werden ze gezien als een symbool van kracht, liefde en de huisdieren van maagdelijke vrouwen. Interessant hè?

Er is zelfs een beeld van de Maagd Maria met een eenhoorn op haar schoot in het Nationale Museum van Warschau, terwijl het mythische wezen het nationale dier van Schotland is. Tegenwoordig hebben eenhoorns meer een magische, speelse betekenis – en de dag is gemaakt als een leuk feest voor kinderen. Maar nu houden ook de millennials van hen en de trend wordt (naar mijn idee) een beetje over de top.

levitra vs viagra Andere leuke feiten over eenhoorns zijn dat ze maar liefst zes keer in de Engelse bijbel wordt genoemd. Zes keer! De eenhoorn is dus het nationale dier van Schotland en het dier werd in de 12e eeuw gebruikt voor het Schotse koninklijke wapen van William the Lion.

Eenhoornjagers (dat is een ding kennelijk) kunnen een eenhoornvraaglicentie verkrijgen bij Lake Superior University, Michigan. In 1980 werd in de VS een octrooiaanvraag ingediend voor een chirurgische ingreep voor het kweken van eenhoorns. Een eenhoorn werd getoond in Amerikaanse circussen in de jaren tachtig. Het was gemaakt door een geitenhoorn te fuseren kort na de geboorte. Leuk man, we hebben weer wat geleerd vandaag.

Wil je nou vandaag de eenhoorn ook nog even eren? Je kan nog even langs de kapper wippen voor een mooie unicorn hair dye! Iets minder heftig is om je nagels bijvoorbeeld unicorn like te maken. Of ga los in de keuken en maak een eenhoorn regenboog tosti! Cupcakes doen het ook altijd goed, maar een magische dinertje voor 2 in eenhoorn stijlen kan ook gewoon met noodles!

Denk je dit is niet genoeg? Je kan zelfs een Shetland pony verkleden als eenhoorn en ride your own unicorn!

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram