Be there: tentoonstelling David La Chapelle in Groninger museum

Dit vinden wij nou vet: eind april start de tentoonstelling van David La Chapelle in het Groninger Museum. Je hoeft geen kunstminnend filosofisch arty-farty figuur te zijn om de prachtplaten van La Chapelle te kunnen waarderen. De vaak edgy, soms wat ranzige platen, zijn een lust voor het oog. Een absolute aanrader om even een bezoekje te brengen aan deze tentoonstelling!

David LaChapelle (1963) begon zijn befaamde carrière met fotograferen voor Andy Warhols tijdschrift Interview. Door zijn vernieuwende aanpak behoorde LaChapelle al snel tot de meest invloedrijke fotografen ter wereld. Zijn spectaculaire, kleurrijke en vaak controversiële portretten van beroemdheden zijn uitgegroeid tot archetypische symbolen van deze tijd. Deze eerste grote solotentoonstelling in Nederland belicht met ruim 70 werken verschillende disciplines uit het oeuvre van de kunstenaar. Ook introduceert dit uitgebreide overzicht LaChapelles nieuwste serie New World, waarin hij het “onfotografeerbare” probeert te fotograferen in een zoektocht naar het paradijs. (bron: Groninger museum)

Wij als mega-Michael Jackson-fan (ok, ok, Leonie als mega MJ fan), vinden met name deze platen heel vet. In 1990 fotografeerde La Chapelle Michael Jackson als strijdende engel tegen het kwaad, in 2017 zijn dochter als ‘modern female jesus’. Houden we van, dat provocerende. Doen we zelf ook graag. 

Maar ook met mooie vrouwen weet La Chapelle wel raad…Got milk? Dus: go check it out! De tentoonstelling start 21 april en eindigt 28 oktober. Have fun!

 

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram