Stem die Groninger naar een onbewoond eiland! Expeditie Robinson

Het zal je niet ontgaan zijn: de stemrondes voor Expeditie Robinson zijn gestart. Ook dit jaar mogen een aantal niet-BN-ers op een onbewoond eiland de challenges aangaan en op een crashdieet van kokosnoten gaan leven. De komende tijd stellen we een aantal Grunneger avonturiers aan jullie voor en we starten met Erik. Kom op jongens, stemmen als een malle, want hoe mooi zou het zijn als Robinson island 2018 gedomineerd wordt door Groningers? Let’s fix that. Ok. Erik is een Drent, maar werkt in Groningen = dus Gronings = dus een stem waard, dus help die man aan een ticket to the tropics!

Over Erik:

In het dagelijks leven ben ik een Scrum Master, consultant en ontwikkelaar bij ilionx in Groningen. Ik ben 39 jaar en woon met mijn vrouw en drie kinderen in het Drentse Beilen. Elke week loop ik hard, speel ik piano en doe ik aan stijldansen. In omgang ben ik een goed luisteraar en mag ik graag sfeer maken. Dit jaar ga ik voor het eerst in een paar jaar weer op fietsvakantie met het gezin. Net als met hardlopen ben ik daarin een volhouder: langere afstanden in een stabiel tempo. Met de kinderen fietsen we dan uiteraard nog niet te ver. In het verleden hebben mijn vrouw en ik bijvoorbeeld van Denemarken naar huis gefietst: intensief, maar erg leuk.

In 2004 ben ik naar Expeditie Robinson gaan kijken en sindsdien heb ik geen aflevering gemist. Toen onlangs de eerste oproep voor deelname aan het programma op TV verscheen, heb ik het inschrijfformulier ingevuld en aan nijn vrouw gevraagd: “zal ik het doen?”. Daarop pakte zij de telefoon over en drukte op de verzendknop. Vanaf dat moment heeft de race om de expeditie steeds meer mijn dagelijks leven ingevuld.

Waarom ik mee wil doen? Een paar jaar geleden heb ik persoonlijk een flinke dip gehad, waar ik sterker uit gekomen ben. Met de Expeditie verwacht ik mijzelf tegen te komen en ook daar sterker uit te komen. Daarnaast is het een lang en stil gekoesterde droom: helemaal terug naar de basis. Dat is ook wat me in kamperen aantrekt, het leven even zonder alle moderne zaken. Op zo’n eiland zal dat natuurlijk veel heftiger zijn dan met een gewone kampeervakantie. Dat is wat me het meeste aantrekt aan het geheel. Het wegstemmen en complotten smeden is iets wat ik in het dagelijks leven absoluut niet heb en dat zal wel even wennen zijn, als ik er door kom natuurlijk. Ik kijk op tegen de beruchte eetproef en kijk het meeste uit naar de teamproeven en de ‘samensmelting’.

Check ook Eriks  Facebook-pagina over zijn voorbereidingen. Maar vooral: STEMMEN STEMMEN STEMMEN STEMMEN! 

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram