Selfieverslaafd? We dagen je uit om de mooiste selfie ooit te maken!

Om even door te gaan op de Urban Dictionary van gisteren:

Selfie

The beginning of the end of intelligent civilization

Future sociologists use the selfie as an artifact for the end of times

 

Google op ‘Selfie Nederland’ en je krijgt allerlei hits over positieve en negatieve geluiden over de selfie. ‘Selfies hebben slechte invloed op liefdesrelaties’, ‘meisje geëlektrocuteerd door maken van selfie’, maar ook ‘pinguïns vinden een camera en maken een selfie’. Hoe cool is dat laatste?!

 

Saskia Wagenvoort besloot een tentoonstelling over selfies te maken. ‘Meer dan een selfie’ heet het. Op dit moment te zien in het Doe Museum Veendam. Naast kijken, kun je ook doen! Je wordt namelijk uitgedaagd met doe-activiteiten; de mooiste selfie ooit te maken!

 

Wagenvoort houdt van de 17e eeuw, dat is ook terug te zien in haar foto’s; klassieke composities en poses. Haar modellen zijn verstild, maar ook brutaal, sereen en argwanend, als beschouwer kun je er niet omheen. Wie kijkt er nu eigenlijk naar wie? De foto’s nodigen door hun complexiteit uit telkens opnieuw te kijken.

 

Er is een fotostudio en een compleet ingerichte make-up tafel aanwezig. Het belangrijkste is de Doe Tafel waar alle attributen aanwezig zijn om corsages, haarversieringen en draperieën te maken. Laat je inspireren door het werk van Saskia Wagenvoort en ga dan zelf aan de slag.

 

Van al die hopelijk prachtige selfies die de bezoekers maken, gaat het Doe Museum ook een tentoonstelling samenstellen. Dus wie weet hang jij zelf binnenkort wel in een tentoonstelling!

 

Meer weten? Check de website van het Doe Museum.

 

En om te eindigen, nog een aantal selfie trends die niet oké meer zijn. Stop er gewoon mee, punt uit.

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram