Nostalgie: Spice Girls en Backstreet Boys terug!

80’s en early 90’s babies, eat your heart out! In de laatste paar weken hebben we geweldig nieuws gekregen: niet alleen de Spice Girls, maar ook de Backstreet Boys zijn terug! Niet zo’n halfbakken namaak bandje, waarin misschien nog één origineel bandlid zit, nee THE REAL DEAL.

Spice Girls

Er gingen al een tijdje geruchten rond, maar eindelijk is er duidelijkheid. Melanie Brown (a.k.a. Mel B, a.k.a. Scary Spice) kondigde in maart aan dat groep weer bij elkaar komt. In september betreden alle vijf de meiden samen weer het podium. Dus oefen je ‘Stop right now’ en ‘Wannabe’ dansjes maar alvast!

Backstreet Boys

Blijkbaar heb ik iets gemist, want de Backstreet Boys waren voor het laatste actief in 2013 en daarvoor nog in 2009. Maar we doen even alsof het inmiddels al zo’n 15 jaar geleden is dat we Nick, Brian, AJ, Kevin en Howie voor het laatst zagen/hoorden.

Gisteren, 17 mei 2018, hebben de boys weer een nieuwe single uit: Don’t go breaking my heart. Een nummer dat (naar mijn mening) in eerste instantie niet echt heel opvallend is, maar na een paar keer luisteren best catchy wordt. Het is een vrij rustig nummer, met toch wel een stevige beat eronder.

En jawel, jawel. ER IS EEN VIDEOCLIP! Redelijk ongemakkelijk om te zien hoe vijf volwassen mannen nog hun inner tiener proberen te channelen. Aan de andere kant, niks mis mee. Ik wil weer die Backstreet Boys vibe van vroeger. Ik besef me dat ik best teleurgesteld zou zijn als deze clip niet zou bestaan uit een typische boyband choreografie, afgewisseld met closeups. Ja, dit is mijn nieuwe guilty pleasure.

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram