Nieuwe namen Bevrijdingsfestival 2018 Groningen bekend

Op 5 mei wordt Bevrijdingsdag traditiegetrouw weer in het Stadspark gevierd. Half Groningen staat onder het genot van een drankje te genieten van de vele artiesten en afgelopen week werden er weer een paar namen bekend gemaakt. Dit keer voor podium Noord.

Wia Buze, bekend van haar muziek en in 2015 onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, voor haar bijdrage aan het behoud van de Groningse streektaal en het Gronings cultureel erfgoed, is de eerste naam. Ook Marlene Bakker, bekend van haar debuutalbum RAIF en Rene Karst, die je kent van Liever te Dik in de Kist zijn van de partij.

“Van boov’m bont, van onder stront
Zo zit dat veur de moist’n… moar nait veur oons” – Hou wodt dat nou?

Klinkt herkenbaar? Het is het nummer Trilploat van Wat Aans!. De jongens stonden in 2017 al bij OOG op ESNS. Ze zoeken het nu een stapje hoger op Podium Noord. De twee zullen ook hier vast weer een feestje bouwen.

Daarnaast zullen ook The Voice of Holland- kandidaat Ronald Klungel, Small Town Bandits, Nulviefteg, Mark Brinkhuizen, Irene Wilkens & Sikkom Kult en Hot Me! de boel op stelten komen zetten. Dat belooft wat!

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram