Marko Poucki komt langs!

Marko Poucki (1977) is geboren en getogen in Delfzijl, maar woont inmiddels alweer wat jaartjes in de stad Groningen. Hij heeft niet veel nodig, slechts een piano en een microfoon. En zijn muziek laat zich vangen ergens tussen luisterlied en Nederpop. Naast eigen werk speelt Marko ook nummers van zijn helden (o.a. Ramses Shaffy, Stef Bos, Billy Joel, Jacques Brel, Toon Hermans). Muziek maken en schrijven. Van dagboekachtige krabbels in een notitieboekje tot losse flarden van zinnen op de achterkant van een bierviltje. Van kort verhaal tot liedtekst. Om maar niet te vergeten. Hij schrijft over alles wat hem raakt.

Even terug in de tijd. In 2000 won Marko zowel de jury- als de publieksprijs op het Noord Nederlands Liedjes Festival met zijn nummer Niets te zien (zie link YouTube). Ook was hij dat jaar finalist van het Landelijk Studenten Band Festival en stond hij in de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland. Hij speelde op Noorderzon en hij was te gast in verschillende radioprogramma’s, zowel regionaal als landelijk. En vervolgens bleef het stil rond Marko. Maar gelukkig kruipt het bloed, waar het niet gaan kan…

In mei 2016 verscheen zijn cd Altijd onderweg en zijn allereerste verhalenbundel Terug naar vandaag. Sindsdien is Marko weer fanatiek onderweg met zijn liedjes… 30 juni 2017 verschijnt zijn nieuwe single Winnaar of held.

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram