Let’s Gro festival – LIVE – In de studio

Let’s Gro festival – LIVE – In de studio

Sandrina Scholte komt langs in de studio om te vertellen over Let’s Gro. Het jaarlijkse festival vind dit jaar plaats van 9 tot 12 november.

De toekomst komt steeds dichterbij

Let’s Gro nodigt je 9, 10, 11 en 12 november uit voor een vierdaagse vol goede gesprekken, leerzame bijeenkomsten, interactief debat, ongeëvenaarde gastvrijheid, gezelligheid, verwondering en inspiratie. Tijdens Let’s Gro kun je contacten leggen, je met ideeën voeden en je horizon verbreden in de fysieke en digitale wereld.

naamvoering

Groningen laat op een positieve zelfbewuste manier zien dat er in het noorden meer te halen valt dan rust, ruimte en gas. Groningen claimt tijdens deze week met recht zijn voortrekkersrol op het gebied van (online) ICT, economie en sociale innovaties. In het hart van Groningen, rondom de Grote Markt, gaan we samen met jou de stad en wereld van morgen ontdekken. De toekomst komt steeds dichterbij.

Woensdag 9 november: Let’s Socialize!

Durf jij over grenzen te kijken en samen met andere bezoekers, sprekers, ondernemingen en instellingen na te denken over hoe we met (toekomstige) maatschappelijke vraagstukken moeten omgaan? Welke sociale innovaties en concepten bieden in de werkelijke en digitale wereld oplossingen voor bijvoorbeeld onderwijs, werk en zorg in de nabije toekomst?

Onderwerpen zijn onder andere: online veiligheid en privacy, de veranderende rol van de overheid bij initiatieven uit de samenleving en (technologische) innovaties in de zorg en in het onderwijs.

Wat vragen deze ontwikkelingen van ons als mens? Hoe staat we in relatie tot elkaar? Kan en mag iedereen meedoen?

Bekijk hier een aantal ‘hoogtepunten’ uit het programma van woensdag.

Donderdag 10 november: Let’s Talk Business!

Groningen heeft een bloeiend ‘online’ klimaat. Nergens in Nederland ontstaan er zo veel veelbelovende nieuwe online ICT initiatieven. Let’s Gro brengt met name donderdag deze cultuur en kwaliteit extra onder de aandacht. Verschillende sprekers en ondernemers delen hun kennis en leggen uit waar volgens hen de kansen en bedreigingen liggen.

Lopen we voorop als het gaat om online ontwikkelingen? Wat is het effect van de digitale aardverschuiving op de agri- en foodsector en wat betekent het voor de toeristische sector? Hoe zorgen nieuwe verbindingen (bijvoorbeeld 5G) letterlijk voor nieuwe kansen in de strijd tegen krimp? Brengt digitale marketing nieuw elan voor onze bedrijven en instellingen?

‘s Avonds komt in het Grand Theater de toekomst echt dichtbij tijdens de speciale Tech Meshup hosted bij Jarno Duursma. Blockchain, bitcoins, drones, AR en VR tot laat.

Bekijk hier een aantal ‘hoogtepunten’ uit het programma van donderdag.

Vrijdag 11 november: Let’s enjoy city life!

Iedereen heeft wel een beeld bij de stad van de toekomst. Op vrijdag 11 november laten experts zien wat er voor Groningen op stapel staat. Van nieuwe vormen van mobiliteit (zelfrijdende auto’s, komen ze er aan?) tot slimme parkeeroplossingen voor de fiets.

Van leegstand tot Groningen als Smart City. Van ontwikkelingen in de winkelstraat tot nieuwe architectuur aan de Oostwand.

Nieuwe retail en andere business concepten, plannen en bedrijven worden voorgesteld en besproken, de startups van Groningen presenteren zich en er is speciale aandacht voor nieuwe manieren van werken en leven in de stad.

In het pand van Let’s Gro – omgetoverd tot een stadscafé – kun je de hele dag meepraten over je eigen leefomgeving.

Bekijk hier een aantal ‘hoogtepunten’ uit het programma van vrijdag.Zaterdag 12 november: It’s Saturday!

Kom op zaterdag naar de tent op de Grote Markt en dompel je onder in de wereld van morgen. Kinderen kunnen zelf een drone bouwen, leren programmeren en zich uitleven in een heel bijzondere Gamehal. De hele dag zijn er interactieve demo’s op het gebied van ‘AR en VR’, simulaties en robotvoetbal.

Ondertussen worden nieuwe vormen van ‘digitaal’ basisonderwijs gepresenteerd die de komende tijd in stad en provincie worden uitgerold.

Ook zaterdag kun je verder kennismaken met bijvoorbeeld nieuwe initiatieven voor en door ondernemers, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, sociale- en zorg innovaties en de toekomst van wonen en leven in stad en ommeland.

 Download nu de Let’s Gro App!

Android, IOS en Windows 10 Mobile

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram