King of the world LIVE bij #FFWD

King of the world LIVE bij #FFWD

King of the World is al enkele jaren een graag geziene bluesband op poppodia, festivals en in muziekcafés. In oktober 2016 komt het vierde album ‘Cincinnati’ uit.

De band heeft vanaf de oprichting in 2012 een vliegende start gemaakt, de samenstelling van de band heeft daar zeker aan bijgedragen. Erwin Java is een van de beste gitaristen van Nederland, hij heeft samen met Fokke de Jong de band opgericht. Fokke drumde eerder bij Normaal en kent de klappen van de zweep. In Ruud Weber (zang en bas) vonden zij een karakteristieke frontman. Govert van der Kolm maakt het kwartet compleet als toetsenist.

De groep greep met beide handen de kans aan om onder leiding van producer Erwin Musper ( o.a. Anouk, Scorpions, Def Leppard, David Bowie, Mick Jagger) het nieuwe album ‘Cincinnati’ op te nemen. Voor deze productie vloog de groep dit voorjaar naar Cincinnati, Ohio (USA) om daar in de Bamboo Room Studio’s in 10 dagen tijd 13 nummers aan de geluidsband toe te vertrouwen.

De band was eerder al twee keer te zien tijdens de Rhythm & Blues Night in De Oosterpoort. Nu komen ze terug voor een concert in de Kleine Zaal! Muzikaal en live zijn de heren alleen maar gegroeid, dus dat belooft wat!

Website King Of The World

Voorprogramma: Joost Dijkema
Joost Dijkema (27) geldt als één van de grootste talenten uit Groningen en is één van de weinige – zo niet enige – jonge fingerpickgitaristen uit Nederland. Geïnspireerd door artiesten als Michael Chapman, John Renbourn en Robbie Basho speelt hij bezwerende, verbluffende akoestische gitaarinstrumentals sporadisch afgewisseld door prachtige liedjes met warme vocalen waarin observaties en zielenroerselen uit heden en verleden centraal staan.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Interview Lust For Life (Joep Wetzels)“Het is daarnaast een soort missie om de blues levend te houden, ook voor jongere generaties. Harry Muskee zei altijd: ‘Iemand moet het doen.’ Laten wij dat dan maar zijn.”

Lees het volledige interview

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram