Kater killers!

Donderdag! Voor velen een normale werkdag, maar voor anderen is het dé dag (avond..) om weer dansjes te doen of biertjes/wijntjes/cocktailtjes te nuttigen in de kroeg. Misschien is donderdag wel jouw versie van weekend, of misschien is het alleen maar het voorspel? Hoe dan ook, stapavonden hebben één ding gemeen: alcohol. En wat komt er van te veel alcohol? Juist, een kater (tenzij je zo’n lucky bastard bent, die daar nooit last van heeft).

Je wordt wakker met een bonkend hoofd en een droge bek. Do not fear! FFWD geeft je wat tips om het beest te verslaan!

WAT VOORAL NIET WERKT

Koffie
Goed, het helpt je misschien om wakker te worden, maar daar is alles mee gezegd. De cafeïne zal je niet hydrateren, daarnaast kan koffie jouw maagwand nog meer irriteren. Tenzij je je dag op de plee wil doorbrengen, zou ik de koffie maar laten staan.

Een borrel als ontbijt
Oké, het is waar, een glas alcohol verzacht op dat moment de kater. Helaas zal dat van korte duur zijn, waarna de klap even twee keer zo hard aankomt. It’s up to you!

Seks
Ja, sorry. Werkt gewoon niet. Jammer wel.

WAT WEL WERKT

  • Isotone sportdrankjes
    Isotone drankjes helpen sporters om zouten en suikers weer snel aan te vullen na transpiratie. Om dezelfde reden helpt dit ook tegen een kater. Vermijd wel de koolzuurhoudende varianten!
  • Wandelen
    Niet dat je daar zin in hebt, maar het schijnt wel te helpen! Een stuk wandelen laat je stofwisseling op gang komen, doordat je meer zuurstof binnenkrijgt. Zo worden gifstoffen in je lichaam sneller afgebroken.
  • Nadorstlesser
    Voor jullie drie non-alcoholische recepten om je kater weg te drinken:

Virgin banana colada


Gooi een banaan, 20 ml coconut cream, 10 ml dikke room, 150 ml ananassap en wat ijsblokjes in een blender en voilà: een zoete maaltijd in een glas! Toch wat alcohol erbij om de pijn te verzachten? Mix er een beetje Baileys door.

The Pussyfoot (ik heb het niet bedacht…)


Mix 75 ml ananassap, 75 ml jus d’orange, 75 ml grapefruitsap, een scheutje grenadine en een scheut citroensap met wat ijs. Deze cocktail verfrist, hydrateert en zit vol vitaminen.

Liver recovery


Mariadistel extract is een wonderkruid dat schade herstelt aan je lever. Maar wie heeft ooit van dat spul gehoord en waar haal je het? Geen idee. Dus hier een sapje voor je lever, zonder dat er mariadistel aan te pas komt. Heb je een sapcentrifuge? Mooi! Verwerk 6 aardbeiden, 2 groene appels en een banaan hierin en tadaaaa!

Thank me later xx

Bron: Reed, B. (z.j.). Kater Killers: recepten voor kenners. Houten: Uitgeverij Terra.

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram