FeestDJRuud LIVE bij #FFWD

FeestDJRuud LIVE bij #FFWD

FeestDJRuud is befaamd om zijn live shows met een bonte verzameling aan opblaasbeesten, crowdsurfs, sitdowns, salto’s, flugels, polonaises en confettikanonnen. In vijf jaar tijd deed hij meer dan 1.000 shows op alle grote dance en popfestivals, buitenlandse tours langs de Europese en Caribische stranden. Daarnaast heeft hij 3 gouden en 1 platinum plaat in ontvangst mogen nemen voor hits als ‘Gas Op Die Lollie’ en Weekend’ (feat. Dirtcaps en Sjaak).

Website FeestDJRuud

Voordat FeestDJRuud zijn kunsten vertoont, speelt Kraantje Pappie die avond in de Kleine Zaal.  Iedereen die een ticket voor het concert van Kraantje Pappie heeft gekocht of gaat kopen (op vrijdag 18 november in de Kleine Zaal), krijgt €10 euro korting op de ticketprijs voor FeestDJRuud (in de Grote Zaal). Binnen 3 dagen ontvang je dan een mail met de kortingscode.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

‘Nuchtere’ FeestDJRuud deze zomer gangmaker op 70 feestjes

INTERVIEWDance Valley, Zwarte Cross, Tomorrowland, Mystery Land. Wie deze zomer een bekend festival bezoekt (of al heeft bezocht), loopt een grote kans om FeestDJRuud te zien optreden. Sinds ‘Gas Op Die Lollie’, met daarin het bekende ‘Waar Is Dat Feestje? Hier Is Dat Feestje’, staat zijn agenda bomvol. Dat vindt hij heerlijk. ‘Mijn leven is een feestje,’ vertelt de DJ tegen AD.

© Knaltival

Wat ik nu doe, snapten mensen vroeger niet

Ruud Geurts

Toch is FeestDJRuud (28), ook wel Ruud Geurts, nog lekker nuchter. ‘Een echte Limburger’ naar eigen zeggen. ‘Ik verlies mezelf niet in dat Randstedelijke feestleven. Dat heeft er echt mee te maken dat ik uit het Zuiden kom. Je kunt elke boeking wel gaan zuipen en doen, maar ik moet echt een show maken, dus dat staat voor mij op een laag pitje. Mijn leven is een feestje, maar het is ook serieus werken.’

Elf jaar geleden draaide Ruud als tiener nog in alle discotheken van Venlo. Samen met zijn broer had hij een klein geluidsbedrijfje. Draaien was toen nog een hobby. Studeren ging voor. ‘FeestDJRuud is ontstaan toen ik werd gevraagd om op Kreta te draaien, wat voor mij een soort van gratis vakantie zou worden. Daar zeg je geen nee tegen natuurlijk. Daar is de naam FeestDJRuud ontstaan en kort daarna zette een vriend me als FeestDJRuud op een flyer. Het boeide me niet veel en ik vond het wel grappig. Met die naam ben ik nu bekend geworden,’ lacht hij.

Nieuw jasje
Tijdens een optreden van FeestDJRuud komt van alles voorbij. Van trap, house, moombahton en bekende classics in een eigen jasje. ‘Ik stop werkelijk alle nummers in een nieuw jasje. Vijf jaar geleden kon je als DJ echt niet van alles door elkaar draaien, maar dat is juist wat ik doe. Deze nieuwe manier van draaien heeft te maken met de tijdsgeest. Wat ik nu doe, en bijvoorbeeld Yellow Claw en The Flexican doen, snapten mensen vroeger niet.’

Ook de grote festivals hebben deze ‘nieuwe muziekstijl’ ontdekt. FeestDJRuud wordt daarom met zijn MC Diego Stijnen (artiestennaam D.MC) massaal geboekt om de festivalgangers wakker te schudden en ze uit hun dak te laten gaan. ‘Ik denk dat ik heb laten zien dat ik grotere podia aankan, nadat ik vorig jaar duizenden mensen op Solar heb gesloopt. Dit jaar sta ik op Mystery Land, Tomorrowland, Zwarte Cross en nog ruim 60 feestjes, maar draaide ik ook op Concert at Sea na Bløf en Ilse de Lange. Blijkbaar kan dat gewoon. Dat diverse vind ik echt tof.’

‘Door de naam die ik heb opgebouwd, kan ik ook allerlei gekke dingen doen,’ vertelt de DJ. Zijn reputatie als feestbeest probeert hij hoog te houden door tijdens optredens met confetti te werken en massaal opblaas beesten het publiek in te laten gooien. Dit zal hij de hele zomer op feestjes en festivals blijven doen. Direct na de drukke zomer zal Ruud met een nieuwe single komen. ‘We blijven gewoon gas geven’.

download

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram