Drafbaan stadspark: terrein vrij voor grote concerten!

De gemeente Groningen koopt horeca-ondernemer Nathan van Gelder uit als exploitant van de Drafbaan in het Stadspark. De ondernemer had een contract voor het leven voor het gebied. De gemeente wilde daarvan af, omdat het weinig grip had op de programmering.

Per 1 januari 2018 wordt het contract beëindigd. De gemeente stelt dat daarna de weg vrij is om voor een interessantere programmering.

Tina Turner en Rolling Stones

Op het terrein vindt jaarlijks het grote Bevrijdingsfestival plaats. Vroeger werd het gebied meerdere keren gebruikt voor megaconcerten van bijvoorbeeld Tina Turner en The Rolling Stones.

Komen zulke grote namen terug? Dat is nog niet duidelijk. ,,Maar de locatie is uitstekend voor grootschalige evenementen’’, zegt wethouder Joost van Keulen (VVD).

Van Gelder blijft betrokken

Van Gelder verdwijnt niet helemaal van het toneel. Hij blijft betrokken om een aantal ruimten in het gebied te exploiteren en blijft de catering doen tijdens de paardenraces.

De ondernemer werd lang geleden, in de jaren ‘90, de vaste exploitant. De Drafbaan was toen in slechte staat. De gemeente Groningen zocht daarom een vaste uitbater, die vernieuwing op zich wilde nemen. Die werd gevonden in Van Gelder, onder voorwaarde van het contract voor het leven.

Een mooie oplossing, maar eentje die later toch niet zaligmakend bleek voor de gemeente. Ze had geen grip meer op het gebied, terwijl het de grootste evenementenlocatie van de stad is.

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram