Danny Vera LIVE bij #FFWD

Deze vrijdag is hij er : Danny Vera LIVE bij #FFWD

Deze man staat al jaren bij Wilfred, Johan en René de live jingles in te spelen en af en toe laat hij even zien uit welk muziekaal hout hij en zijn band zijn gesneden. Heerlijke rock en roll met zelf geschreven nummers met een sausje eigen sound. We zijn RETE trots dat hij bij ons in de show is!

Wie denkt dat vetkuiven alleen in de tijd van Elvis Presley, Johnny Cash en Roy Orbison te zien waren, heeft het mis! Danny Vera, de Nederlandse singer-songwriter met vetkuif en snor, blaast het Amerika van de jaren 50 en 60 nieuw leven in. Met zelfgeschreven nummers waarmee hij de klassieke sound van zijn helden op prachtige wijze naar het heden brengt.

Beïnvloed door Roy Orbison, Bruce Springsteen, Chris Isaak en Lucinda Williams, kocht Danny Vera vijftien jaar geleden in New Orleans zijn eerste gitaar. Een Gretsch ’67 Tennessean. Met deze oer-Amerikaanse gitaar kon hij het geluid van zijn helden het dichtst benaderen. Om diezelfde reden nam hij in 2009 in de Verenigde Staten met lokale muzikale grootheden zijn vierde album ‘Pink Flamingo’ op. Het resultaat werd een volwassen, niet-Nederlands klinkende plaat, met aanstekelijke americana-achtige nummers.

Vol energie en met een vol gitaargeluid. Het opnameproces werd vastgelegd en verwerkt tot een documentaire die op dvd werd bijgeleverd. In de film is ook een rol weggelegd voor voetbaljournalist en muziekliefhebber Johan Derksen. Dankzij hem is Vera sinds 2010 de vaste huisband van het wekelijkse discussieprogramma Voetbal Inside.

Discografie

Mede door dit programma is Danny Vera een graag geziene en succesvolle artiest. In 2013 tekende hij een platencontract bij Excelsior Recordings en bracht daar meerdere platen uit. Met zijn plaat ‘Distant Rumble’ uit 2013 maakte hij precies de plaat die hij altijd al wilde maken. Rauw en puur met verdomd aanstekelijke en meeslepende rock-‘n-roll!

In september komt de nieuwe plaat ‘The Outsider’, zijn achtste alweer, uit en in het kader daarvan maakt Danny met zijn band een rondje langs de Nederlandse poppodia. Een avondje Danny Vera is een avond voor én door americana-fanaten!

Website Danny Vera

Voorprogramma: Blue Grass Boogiemen
De Blue Grass Boogiemen toerden de afgelopen 25 jaar oneindig veel door Europa en Amerika en deelden de podia met diverse groten uit de bluegrass-en countrymuziek. Zelfs de Washington Post schreef een uitermate positieve recensie naar aanleiding van hun optreden in DC. In eigen land wonnen zij maar liefst acht keer de Gram Parsons-Award als ‘beste akoestische band’. Verder werden zij tijdens het ‘European World of Bluegrass’-festival, wat jaarlijks georganiseerd wordt door de European Bluegrass Music Association. Door het publiek verkozen tot meest populaire bluegrass band.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Albumrecensie Nu.nl (Pierre Oitman)“De duetversie van Danny Vera met zangeres Kris Berry is haast even liefelijk als het mierzoete origineel van So Sad (To Watch Good Love Go Bad). In 1960 een Amerikaanse top 10-hit voor The Everly Brothers. Het warme stemgeluid van Kris Berry vormt een mooi contrast met de diepe, koele bariton van Danny Vera.”

Lees hier de volledige recensie

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram