#ByeBye Facebook … of toch niet helemaal?

#ByeByeFacebook … of toch niet helemaal?

Zoals het nu lijkt raak ik straks 13 Facebook vrienden kwijt :

Nu valt dat natuurlijk wel erg mee als je na gaat dat dat ongeveer 0,25 % van mijn vrienden zijn. Maar Oké als iedereen 0,25% van zijn vrienden stopt met Facebook dan is dat zo. Het sociale netwerk telt 1,4 miljard dagelijkse gebruikers, 2,1 procent meer dan een jaar terug, maar iets minder dan de 3,8 procent groei van het derde kwartaal. Het aantal maandelijkse gebruikers groeide 3,3 procent naar 2,13 miljard.

Moraal van het verhaal? Facebook is de baas in de wereld en dat zijn ze al heel lang. Gaan we er echt iets aan doen? Nee #stormINeenGLASwater want ondernemers verdienen er geld aan en een echt alternatief is er helemaal niet. Zie je mijn oma al op insta of snap? Nee nou zij hun zelf ook niet hoor. Dus van ons bij #FFWD, leuke actie Arjen en tof dat je hiermee een goed onderwerp behandelt maar zoals een echte hollander betaamt… eerst zien dan geloven!

In de laatste aflevering van het seizoen Zondag met Lubach riep de cabaretier kijkers op om hun Facebook-account op te zeggen. Arjen Lubach oproep is intussen overgenomen door persbureau Reuters. Veel buitenlandse media zoals The New York Times hebben het bericht al overgenomen.

,,Widely-watched Dutch comedian says Bye Bye Facebook”, staat er boven het artikel van de Amerikaanse krant. Het is niet de eerste keer dat een item uit Zondag op Lubach werd overgenomen door internationale pers. Vorig jaar werd de video waarin Nederland werd geïntroduceerd aan de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump een wereldwijde hit.

Er is overigens een waar Facebook event aangemaakt : https://www.facebook.com/events/166972570787722/ (dit word onvindbaar gemaakt door Facebook)

Volgens Arjen Lubach verwijdert Facebook het evenement Bye Bye Facebook uit de zoekresultaten. Arjen Lubach merkte maandag dat het Facebook-evenement moeilijk vindbaar is. “Het verbaast me niks. We hebben natuurlijk een feestje georganiseerd in het hol van de leeuw. Gelukkig is het evenement nog prima te bereiken via byebyefacebook.nl“, zegt Lubach.

Arjen Lubach riep kijkers op om hun account op te zeggen naar aanleiding van het recente lek met privégegevens.Woensdag om 20.00 uur geeft hij zelf het voorbeeld door zijn eigen pagina en dat van zijn programma te deleten. Op een door Lubach opgezet evenement op Facebook hebben inmiddels 12.000 kijkers aangegeven hem te willen volgen, onder wie Georgina Verbaan en Janine Abbring. Daarnaast zijn 29.000 mensen geïnteresseerd in de actie.

FACEBOOK ONDER VUUR

Facebook ligt onder vuur vanwege een privacyschandaal. Onlangs maakte het bedrijf bekend dat de privégegevens van mogelijk 87 miljoen personen (90.000 in Nederland) zijn verzameld. Daarmee zijn profielen gemaakt om gerichte advertenties te sturen

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram