2000 dollar fooi .. HOE DAN?

2000 dollar fooi .. HOE DAN?

Iedere student heeft wel bijbaantjes gehad toch? Pizza bezorgen, in een lasergame werken, bij JUMPXL springen of misschien wel kranten verkopen of bezorgen.  Het Kan allemaal maar het overgrote merendeel werkt toch wel in de horeca. Wie heeft er nog nooit achter de bar gestaan, de toffe DJ uitgehangen of (minder glamoureus) een schoonmaak job gehad.

Fooi is iets wat je in de horeca normaal vind en er zijn regels voor. Die verschillen per land maar gebruikelijk is toch zeker wel 10 tot 20% van het totaal bedrag. Dus stel je gaat met de meiden uit eten en je duwt je gezicht vol met dure luxe hapjes dan is de fooi vaak ook wat groter. Tot zo ver duidelijk toch?

Nu even dit verhaal :

Een gast in een restaurant in Chicago was wel heel erg tevreden over zijn maaltijd afgelopen zondag: de man gaf een fooi van 2000 dollar. Restaurant Boka vindt het gebaar van de man “geweldig”.

Mike uit Seattle had een rekening van 769 dollar (615 euro), en gaf eerst 300 dollar fooi. Daarna besloot hij naar de keuken te gaan en de 17 medewerkers in de keuken ook nog 100 dollar fooi per persoon te geven. “Het was de beste service en de beste maaltijd die ik ooit heb gehad”, zou de gast hebben gezegd.

Het restaurant, dat een Michelinster heeft, plaatste een foto van de gebeurtenis, mét Mike, op Instagram.

 

“Het was geweldig en gebeurde zo onverwachts”, vertelde manager Jon Leopold tegen de Chicago Tribune. “Het gaat niet alleen om het geld maar ook om de tijd die hij spendeerde in de keuken en de dingen die hij tegen de medewerkers zei. Over hoe geweldig de maaltijd was en hoe belangrijk het is voor de koks om te blijven doen wat ze doen.”

DUS

Wil jij top tips en fooi scoren… kap dan met je terrasbaantje en zoek een baan bij een echt goed horecabedrijf. Maar in de tussentijd nemen we er gewoon eentje en hopen we dat Mike ook eens langs komt bij terrassen aan de Grote Markt.

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconTwitter Icontwitter follow buttonInstagram